Foto: Maggy

Afstand houden? Makkelijk met Maggy!


Ook al worden de coronamaatregelen stapsgewijs versoepeld, het blijft belangrijk om een veilige afstand te bewaren tijdens events of op de werkplek. Een nieuw apparaatje helpt daarbij, mét respect voor de privacy.

Publireportage

Anonimiteit gegarandeerd

We hebben de afgelopen maanden geleerd dat videovergaderen efficiënt kan zijn, maar ook dat het soms toch wel belangrijk én fijn is om elkaar echt te ontmoeten. Dat gaan we voortaan weer vaker doen, maar het moet dan wel veilig verlopen. “Tot nu toe rekenden we op het inschattingsvermogen van mensen om de juiste afstand te bewaren. Dat is goed, maar als we elkaar straks weer dagelijks zien, is het nuttig om ons te laten bijstaan door de technologie,” zegt tech-ondernemer Allan Segebarth.

Samen met drie collega-ondernemers ontwikkelde hij Maggy: een betaalbaar en betrouwbaar apparaatje dat waarschuwt wanneer de afstand tussen jou en andere mensen om je heen te klein wordt. Het kleine toestelletje past in je zak, je kan het bijvoorbeeld dragen aan een neklint. Wanneer mensen te dichtbij komen, vibreert het en geeft het een geluidssignaal. Het apparaatje werkt op een herlaadbare batterij die tot vijf dagen meegaat.

Events en meetings

Maggy gebruikt Bluetooth 5.1, een nieuwe standaard die tot op 10 centimeter nauwkeurig werkt. Gebruikers hoeven zich niet te registreren, er worden geen data opgeslagen, de privacy is volledig gegarandeerd. Het volstaat eenvoudig om bezoekers of medewerkers een toestelletje te geven. Puur optioneel is er een mobiele management-app waarmee je functionaliteiten kan aanpassen (het geluidssignaal bijvoorbeeld) en beperkte (anonieme) rapportjes kan opvragen.

In eerste instantie mikt Maggy op professionele gebruikers: bijvoorbeeld organisatoren van events, retailers en andere werkgevers die de werkplek willen beveiligen. Ook RetailDetail gaat Maggy gebruiken: bezoekers van de Retailhub in de Antwerpse Stadsfeestzaal en deelnemers aan RetailDetail-events krijgen voortaan een toestelletje in bruikleen om de veilige afstand te garanderen. “We zien Maggy als een efficiënte een laagdrempelige oplossing om op een coronaveilige manier weer vergaderingen en seminars te organiseren,” zegt Jorg Snoeck van RetailDetail. “Tijdens onze meetings en events zal Maggy de veilige afstand bewaken.”

Foto: Maggy

Scherp geprijsd

Een belangrijke troef van Maggy is de prijs: er zijn verschillende draagbare oplossingen op de markt die op hun manier de social distancing willen garanderen, maar dit product is met een verkoopprijs van 40 euro per stuk (exclusief btw) veruit het scherpst geprijsd. Maggy werd recent ook één van de winnaars in de pan-Europese hackaton georganiseerd door de Europese Commissie. Dat zorgde voor grote internationale belangstelling.

En wat de naam betreft: Maggy verwijst wel degelijk naar minister van Volksgezondheid Maggie De Block. “Haar uitspraak ‘Blijf in uw kot’ staat in het collectieve geheugen gegrift. Onze Maggy helpt mensen net om weer uit hun kot te komen. De naam verwijst ook naar de magneten in het logo. Mensen zijn tot elkaar aangetrokken, en Maggy garandeert dat we elkaar zo snel als mogelijk veilig kunnen terugzien.”

Een belangrijke troef van Maggy is de prijs”

Interesse?

RetailDetail is het aanspreekpunt voor alle retailers en FMCG-bedrijven.

Retailers kunnen voor meer informatie terecht bij Pascal Sabbe via info@retaildetail.be.

Deel dit artikel:

Meer lezen over Retail?

Powered by Gicom